sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Popsit


Eilen minun teki mieli tehdä jotain pientä ja herkullista, joten päädyin näihin suklaa-myslipopseihin. Olen tehnyt niitä muutaman kerran ennenkin ja aina ne ovat saaneet loistavan vastaanoton :D Ne sopivat vaikkapa rentoon illanviettoon perheen tai ystävien parissa, tai lasten synttärikekkereille! Popsit ovat suhteellisen helppotekoisia, mutta aikaa niiden tekoon kannattaa varata. Eilen, kun näitä perheelleni tarjosin oli kaikki hetkessä syöty! :D Kannattaa kokeilla, tässä ohje:

Kääretorttu-pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Suklaakuorrutteet:
300 g maitosuklaata
250 g valkosuklaata

Kostutus:
coca-cola

1. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovaisesti taikinaksi.
4. Levitä taikina tasaisesti uunipellille ja paista uunin keskiosassa noin 7-8 minuuttia.
5. Anna torttupohjan jäähtyä kunnolla, ja laita sillä välin suklaat valmiiksi palottelemalla ne ja sulattamalla mikrossa tai vesihauteessa.
6. Revi torttupohja paloiksi ja tee siitä murua, kauhean pientä ei kuitenkaan tarvitse tehdä.
7. Kostuta aina pieni osa paloista coca-colalla, ota sopiva määrä leivosta käteen ja pyöritä siitä tiivis pallo.
8. Laita pallo suklaa-kulhoon ja ota se pois sieltä kahden teelusikan avulla. Anna ylimääräisen suklaan valua pois.
9. Laita suklaapallo lautaselle ja ripottele sen päälle raastettua suklaata, mysliä tai vaikka nomparelleja, jos haluat. Välttämättä ei tarvitse koristella ollenkaan.
10. Anna popsien jähmettyä jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Näin kesällä laitoin jääkaappiin, vaikka sitä ei suklaan vuoksi ehkä suositella, mutta mitään ei tapahtunut, mitä ei olisi pitänyt ;)

                                Popsien pyörittäminen ja kuorruttaminen alkamassa.....

Popsit sisältä!
                                          

torstai 20. kesäkuuta 2013

Macaronit


Tänään olen viettänyt muutaman tunnin aamulla keittiössä macaroneja tehden. Tuntuu niin kotoisalta, kun ulkona sataa ja tulee, mutta saa täällä lämpöisessä häärätä....rauhassa :D Ostin noin kuukausi sitten Anttilasta sellaisen silikonisen Macaron setin, joka varmaan vähän helpotti niiden tekemistä. Tässä kuva setistä:


Ja tosiaan, se oli alennuksessa, joten vastustus ei tullut kysymykseenkään!! ;) Settiin kuului myös kuusi pursotinpussia ja erilaisia macaron-ohjeita. Tein ihan perusohjeen mukaan ja olen NIIN tyytyväinen lopputulokseen. Mahtavaa, että ne ovat luontaisesti gluteenittomia, koska jauheena käytetään mantelijauhetta. Laitoin puoleen leivoksista maitosuklaatäytettä ja puoleen mansikka-valkosuklaatäytettä, jotka olen Kermaruusun blogista bongannut. Tässä ohjetta:

Manteliperuspohja:

120 g mantelijauhetta
60 g munanvalkuaista (2 munaa)
3/4 tl perunajauhoa
150 g tomusokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri (siivilän läpi). Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää. Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon.
2. Siirrä taikina pursotuspussiin, johon olet laittanut suurimman pursotinsuuttimen. Pursota 30 kpl leivospohjia silikoniselle leivinmatolle, maton mallin mukaisesti. Jos sinulla ei ole silikonista leivinmattoa, käytä pelkkää  leivinpaperia. Jätä hiukan leviämisvaraa. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 30-60 minuuttia ennen paiston aloittamista.
3. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13-15 minuuttia. Suositeltavaa on käyttää kiertoilmauunia, koska silloin leivonnaisten ei tarvitse olla täysin kuivia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen irroittamista.

Valmista täyte:
Maitosuklaatäyte: 70 g maitosuklaata
                              30 g kermaa
                              10 g pehmeää suolatonta voita

1. Rouhi suklaa.
2. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Kuumenna sen verran, että suklaa sulaa ja massasta tulee tasaista.
3. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
5. Pursota täyte macaronien täytteeksi.

Mansikka-valkosuklaatäyte: 100 g valkosuklaata
                                              60 g mansikkapyrettä ( sulatettuja mansikoita sokerin kanssa
                                              soseutettuna)
                                              15 g kermaa

1. Kiehauta pyre ja kerma.
2. Kaada seos rouhitun suklaan päälle ja sekoita.
3. Anna täytteen olla hetken aikaa kylmässä, että se jähmettyy vähän.

4. Kun täytteet ovat macaronien välissä, laita ne jääkaappiin. Ne säilyvät siellä noin 1-2 päivää, pakastimessa noin kolme viikkoa.
5. Ja sitten herkuttelemaan!

Ensimmäinen satsi odottamassa uuniin menoa. Tein muuten manteliperuspohja-taikinan kaksinkertaisena.

Ja uunissa käynnin jälkeen pinta on kullanruskea.

Maitosuklaatäytettä....
Ja mansikka-valkosuklaatäyttettä!

Nyt on tämäkin tehty! Ensikerralla voikin sitten rohkeammin kokeilla jotain mielikuvituksellisempia värejä ja täytteitä ;)





maanantai 13. toukokuuta 2013

Toblerone-juustokakku


Tämän kakun leivoin äidilleni äitienpäivän kunniaksi! Toivottavasti jokaista äitiä muistettiin eilen 12.5., sillä ilman heitä, ei olisi meitä! <3 Löysin toblerone-juustokakun reseptin Suussasulavaa rakkautta -blogista ja päätin samantien, että sen teen äidilleni, koska hän on tobleronen suuri ystävä ja kieltämättä olen minäkin ;) Muutin ohjeen gluteenittomaksi ja käytin manteliliköörin tilalla kaakaota, mikä sopi mielestäni erinomaisesti tämän kakun makuyhdistelmään viemättä pois tobleronin sulokkuutta, vaikka kakusta erittäin suklainen tulikin!! Tämä postaus on omistettu kaikille äideille, nykyisille, tuleville sekä siitä haaveileville!! <3 Tässä ohje:

Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 mm leivinjauhetta
1 mm suolaa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tobleronea
4 liivatelehteä
1/2 dl mantelilikööriä (laitoin kaakaota)

1. Vatkaa pohjaan tulevat munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
2. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, kaakaojauhe ja glut.jauhoseos.
3. Sekoita jauhoseos hyvin siivilän läpi muna-sokeri-vaahtoon.
4. Lisää loput ainekset taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (,jonka halkaisija on 18 cm). Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa täytteeseen tuleva vispikerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto.
7. Sulata 100 g tobleronea vesihauteessa ja rouhi 50 g sattumiksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja vispikerman joukkoon.
8. Kiehauta mantelilikööri (tai kaakao) kuumaksi ja sulata liivatteet kuumaan likööriin (tai kaakaohon). Lisää tämä neste täytteen joukkoon ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Sekoita täytettä vielä voimakkaasti, että liivatetta tulisi tasaisesti joka puolelle.
9. Kaada seos jäähtyneen kakkupohjan päälle. Laita kakku hyytymään noin neljäksi tunniksi jääkaappiin.
10. Jos haluat, voit koristella kakun raastetulla suklaalla ja tobleronepaloilla.


Sitten herkuttelemaan ja nauttimaan kesän tulosta!! :D

Ja vielä lopuksi muistutan, että 17.5.-18.5. Tampere-talolla järjestetään Keliakia-messut, jossa on monia mielenkiintoisia luentoja keliakiaan liittyen sekä paljon näytteille asettajia, ja mikä parasta, koko Tampere-talo toimii gluteenittomasti messujen ajan!! Kaikki ovat tervetulleita paikanpäälle, oli sitten keliakiaa tai ei! Luvassa on varmasti makuelämyksiä! :D

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Rahkasämpylät



Ihanaa, kun kevät on vihdoin saapunut ja aurinko paistaa niin lämpöisesti! :D Minua pyydettiin leipomaan jotain gluteenitonta pikkuveljeni joukkueen järjestämään turnaukseen jäähallille, joten pikaisen miettimisen jälkeen päädyin rahkasämpylöihin sekä suklaisiin mokkapaloihin, jonka ohjeen kuvineen lisään tänne myöhemmin. Rahkasämpylöiden reseptin löysin Pörden keittiössä -blogista, jossa on paljon muitakin ihania herkkureseptejä :D Nämä sämpylät olivat makoisia (olihan minun koemaistettava!!) ja rakenne oli mukavan pehmeä. Tosin leivontavaihe vaatii melkoisesti kärsivällisyyttä, koska ainakin minulla taikina oli erittäin löysää. Mutta lopputulos on vaivannäön arvoinen ja loppujen lopuksi maku on AINA tärkein!! ;) Tässä ohje, josta valmistuu 10 pienempää sämpylää tai kahdeksan hieman suurempaa:

1 prk maitorahkaa (250 g)
2,5 dl vettä
1 tl psylliumia
25 g hiivaa (itse laitoin 1 pss kuivahiivaa)
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
4 dl Fin mixin hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Pinnalle: maitoa

1. Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi.
2. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
3. Liuota hiiva seokseen.
4. Lisää suola, hunaja/siirappi, kaurahiutaleet ja öljy.
5. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
6. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia peitettynä.
7. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jauhoja apuna käyttäen.
8. Muotoile taikinasta kaksi tankoa.
9. Jaa tangot viiteen palaan (tai neljään, niin leivistä tulee suurempia).
10. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele leivinpaperoidulle uunipellille.
11. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
12. Voitele sämpylät maidolla.
13. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Aurinkoista kevättä kaikille!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Laskiaispullat


Laskiaispullia voisi kyllä tehdä useammin kuin kerran vuodessa!! Ne vaan ovat NIIN hyviä! :D Olen syönyt vain mansikkahillosta tehtyjä laskiaispullia, mutta olisi mukavaa vaihtelua käyttää niiden leivontaan mantelimassaa ja manteleita. Ehkä ensi vuonna! Voihan perinteitä aina muuttaa! :D Näiden reseptin olen ottanut netistä Pirkan sivuilta, mutta muutin sen gluteenittomaksi, jotta pääsin itsekin herkuttelemaan. Lisäsin joukkoon 1 tl psylliumia sekä laitoin kardemummaa vähän enemmän. Tässä ohje:

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl (tai 2 tl) kardemummaa
1/2 tl suolaa
n. 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita tai margariinia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

Täytteeksi:
mansikkahilloa
kermavaahtoa

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, niin sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen (sekä psyllium) ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupalloiksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Halkaise pullat niiden jäähdyttyä.
4. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Täytä pullat mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Tarjoa mielellään heti!

                                          Pullien rakenne sisältäpäin....


14.2.2013 vietetyissä penkkareissa, sain diplomin "vuoden leipuri", mikä tuli minulle täysin yllätyksenä! Olin siitä todella iloinen, koska on mukavaa, että blogini on saanut lukijoita myös koulustani! :D Kiitos!!


torstai 31. tammikuuta 2013

Ranskalainen appelsiinikakku


No niin, nyt saan taas laitettua kuvia blogiini! Oli niiden kanssa vähän ongelmaa, mutta onneksi se on (ainakin toistaiseksi) korjautunut. Kutsuin viime kesänä ystäväni kylään, ja jälkiruoaksi tein tällaisen ranskalaisen appelsiinikakun, joka maistui ja tuoksui aivan taivaalliselta! Siitä tuli hyvää palautetta, joten voin ehdottomasti suositella tätä ystävien tai perheenjäsenten hemmottelemiseksi. Ja miksei myös hienompiinkin juhliin!! :D Tässä resepti:

4 munaa
175 g sokeria
1 appelsiini
75 g gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja) - 75 g maizenaa
1/2 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
50 g mantelilastuja
vajaa 1/4 l vastapuristettua appelsiinimehua
1 sitruunan mehu
1 rkl sokeria
2 rkl tomusokeria

1. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
2. Huuhdo appelsiini lämpimässä vedessä. Kuori, raasta ja sekoita appelsiini jauhojen, maizenan ja leivinjauheen kanssa. Lisää seos munavaahtoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja kääntele vaahto kädenlämpöisen voin kanssa seokseen.
3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, päällystä se voidellulla leivinpaperilla ja ripottele leivinpaperin päälle mantelilastuja.
4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Kypsennä kakkua kullanruskeaksi 50 minuuttia, ja anna sitten kakun levätä uunin jälkilämmössä 10 minuutin ajan.
5. Siivilöi appelsiini-ja sitruunamehut ja sekoita joukkoon sokeri. Kuumenna seos.
6. Ota jäähtynyt kakku vuoasta, poista paperi ja kumoa lautaselle. Pistele kakkuun reikiä terävällä puutikulla ja kaada lämmin mehu kakulle.
7. Sirottele kakulle tomusokeria ennen tarjoilua!

Resepti on kirjasta Kakkuja ja torttuja (kirjoittanut mm. Annette Wolter).

maanantai 31. joulukuuta 2012

Uusi vuosi 2013


Onnellista uutta vuotta kaikille!! Blogini on ollut pystyssä noin vuoden ajan ja sinä aikana blogiani on katsottu ja luettu 3540 kertaa :D Se tuntuu kivalta ja olen nauttinut blogini pitämisestä erittäin paljon!! Toivottavasti lukijat ovat saaneet ideoita omaan leipomiseensa ja ehkä samalla tietoa keliakiasta ja viestiä siitä, ettei keliaakikon elämä suinkaan ole mautonta!! :D
          Leivoin tänään popseja, jotka ovat nykyään kovassa muodissa niiden helppouden ja hauskuuden vuoksi. Ne ovat kuvassa oikeassa alareunassa olevat ruskeat pallot. Laitan niiden ohjetta lähipäivinä, mutta ensi vuoden puolelle menee.... ;) Viime uutena vuotena leivoin täytekakun, jonka kanssa kävi vähän hassusti. Kuorrutin sen kaupasta ostetulla pursotinkermalla ja vein viileisiin eteisen rappusiin odottamaan syömistä. Hetken päästä yksi sisaruksistani kysyy, mitä rappusissa on tapahtunut. Menin katsomaan ja kauhukseni huomasin kerman valuneen pitkin rappusia, joten hain keittiöstä kipon ja lusikan, jolla rupesin lapioimaan valuneen kerman. Lopulta istuin rappusissa pilalle menneen kakkuni kanssa ja olin erittäin pettynyt. Kakussa oleva after eightistä tehty teksti "HAPPY NEW YEAR" oli yhä paikallaan, mutta mietin, kertoiko kakun epäonnistuminen jotain tulevasta vuodesta.
         Ja tämän vuoden jälkeen, minusta tuntuu, että kertoi. Vuosi on ollut koetteleva ja haasteellinen, sillä minusta tuntuu, että olen ollut välillä aika eksyksissä. Heikoimpina hetkinä unelmani ovat valuneet minusta ulos kuin kerma kakusta ja olen joutunut pinnistelemään, että jaksan taas uskoa itseeni. On kuitenkin ollut paljon myös hyviä hetkiä, mutta niihin pitää uskoa, jotta elämästä voi nauttia. Uusi vuosi tuo aina uutta toivoa, joten nyt katse on suunnattu tulevaisuuteen avoimin mielin. Leipominen jatkuu ja katsotaan, mitä herkkuja tuleva vuosi pitää sisällään :D Kiitos kaikille, jotka ovat seuranneet blogiani, toivottavasti pysytte matkassa ensi vuonnakin!! <3


Ja vielä kerran, oikein hyvää ja vauhdikasta uutta vuotta kaikille! :D

perjantai 28. joulukuuta 2012

Kardemummatoffee

Tässä vielä viimeisen tänä vuonna tekemäni joulumakeisen ohje. Minun piti ensin tehdä piparkakkutoffeeta, mutta Lidl petti minut, koska siellä ei ollutkaan enää piparkakkumaustetta jäljellä, kun olisin sitä kipeästi tarvinnut. Onneksi hätä keinot keksii ja kardemumma pelasti tilanteen. Ohje on otettu Dan sukkerin sivuilta netistä.


Tarvitset:

1 dl kuohukermaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl taloussokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
foliota

1. Sekoita kuohukerma, siirappi, taloussokeri ja kardemumma suuressa mikronkestävässä kulhossa.
2. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (700 W) n. 6 minuutin ajan.
3. Sekoita ja kuumenna vielä 2 minuuttia täydellä teholla.
4. Kaada seos voidellulle foliolle. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.

Jos haluat reilusti makeisia, tee ohje kaksinkertaisena!!

                                          Tältä näytti ennen mikroonlaittoa.

Toffeesta tuli hyvin tummaa ja ainakin minun makuuni kardemumma olisi voinut maistua enemmän. En silti pidä tätä epäonnistuneena herkkuna, mutta se ei kohoa arvostelussani kauhean ylös. Pidän enemmän pehmeästä ja vaaleasta toffeesta, mutta tämä onkin makukysymys. Kyllä tätä voi silti suositella muidenkin kokeilevan! :D

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Suklaa


Tämä on ihan perussuklaata, mutta itse tehtynä. Ohje eroaa hieman suklaafudgesta, mutta on myös erittäin makea. Jos suklaakiintiö ei ole vielä täyttynyt, niin tällä ohjeella täyttyy varmasti :D Tämän tekemiseen tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä, jos haluaa onnistua. Ja voin sanoa, että odotus palkitaan! Tämänkin ohjeen olen ottanut blogista Kyllä äiti tietää.... Tässä se on:

3 dl paksua kermaa
3 dl sokeria
2 rkl kaakaota
2 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita tai margariinia

1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kaikki muut ainekset, paitsi voi ja vaniljasokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää lämpöä ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja keitä 35 minuuttia koko ajan sekoittaen.
2. Ota hieman sokerilientä ja tipauta kylmään veteen. Jos muodostuu "kuula", liemi on valmista. Muutoin jatka keittämistä.
3. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. ÄLÄ päästä seosta enää kiehumaan.
4. Kaada voideltuun matalaan vuokaan jäähtymään.
5. Leikkaa neliöiksi.

                                Ainekset kattilassa valmiina kiehumaan....

                                          Kiehuu, kiehuu....

                                Jäähtymässä....

                                          Kohta saa maistaa....


Nyt alkaa joulu olla takanapäin ja alet ja raketit edessä! Tänään vielä on hieman kinkunsyöntiä ja maksa-ja perunalaatikkoa jäljellä, kunnes palataan normaaliin ruokavalioon...., mutta suklaata on sen verran jäljellä, että sen syönti jatkuu....


Rocky roadsit


Nämä olivat kyllä aivan taivaallisia! Pitää tehdä useamminkin :D Rocky roadsit ovat erittäin makeita, mutta rapeita joukossa olevien keksien ja pähkinöiden ansiosta. Nämä sopisivat loistavasti herkuiksi esimerkiksi lasten synttärijuhliin ( vaikka ovatkin aika sotkuista syötävää), mutta myös jälkiruoaksi hienompiinkin kekkereihin. Täytyy kyllä sanoa, että tämän reseptin luoja on ollut kekseliäs herkkusuu. Otin ohjeen blogista Kyllä äiti tietää..., jossa siitä käytetään nimeä Poron polku - suklaa - vaahtokarkki - unelma, ja sellainen se olikin! Tässä ohje:

2 dl tummaa suklaata murskattuna tai lastuina
1 dl maitosuklaata murskattuna tai lastuina
1 dl pehmeää voita
1/2 dl siirappia
4 dl keksejä (käytin gluteenittomia)
1 dl kokonaisia parapähkinöitä tai muita pähkinöitä
2 dl vaahtokarkkeja
1 dl kirsikoita liemessä
( 1 rkl tomusokeria)

Jos haluat rocky roadseja enemmän, niin kaksinkertaista ohje!

1. Sulata suklaat, voi ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
2.Murskaa keksit.
3. Murskaa pähkinät.
4. Ota kattila liedeltä ja lisää murskatut keksit ja pähkinät, vaahtokarkit ja kirsikat. Sekoita nopeasti.
5. Kaada seos voideltuun vuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tasoittele lastalla. Ei haittaa kuitenkaan, jos jää epätasaiseksi.
6. Laita jääkaappiin n. 2 tunniksi.
7. Kumoa leikkuulaudalle ja sirottele päälle tomusokeria. Leikkaa haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi.

                                Rocky roadsien teko voi alkaa! Tein ohjeen ainakin kaksinkertaisena.

                                          Nam! Kattilassa herkut sekoittuu....

                                          Herkut valmiina, ensin koemaistoon ;D

Hyvää tapaninpäivää!