maanantai 9. heinäkuuta 2012
Domino-keksit
Katsoin yhtenä iltana perheeni kanssa Blues Brothers -elokuvan mukavasti kotisohvalta ja onnistuneen elokuvaillan takaamiseksi täytyy tietenkin olla jotain herkkunaposteltavaa:D Nämä dominot eivät täytä sotkemattomuuden vaatimusta, sillä hieman sulaessaan suklaakuorrute tarttuu sormiin, mutta se ei näiden syöntiä estänyt. Edes sohvalta käsin!;) Nappasin ohjeen Kinuskissalta, mutta tein siitä gluteenittoman version ja jätin alkuperäisen koristelu/kuorrute osan pois ja sulatin keksien päälle koristeeksi vain tummaa leivontasuklaata ja laitoin jokaisen päälle vielä pienen hopeisen nomparellikuulan. Ja dominoilta maistuivat! Tässä ohje:
Pikkuleipätaikina:
125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl Gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
sulatettua tummaa leivontasuklaata
hopeisia nomparellikuulia (n. 30 kpl)
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ainakin tunnin.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
5. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna sen jäähtyä.
6. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
7. Levitä täytettä keksin päälle n. keksinpaksuinen kerros. Laita päälle toinen pikkuleipä ja purista varovasti yhteen.
8. Sulata suklaa, levitä tasaisesti keksien päälle ja lisää nomparellit. Säilytä jääkaapissa!
Nam! Pitää tehdä pian uudestaan, koska ne olivat niin maukkaita!!:D
perjantai 22. kesäkuuta 2012
Gluteenittomia juustoteeleipiä
Ja ettei elämä käy liian makoisaksi, on välillä tehtävä jotain sokerittomampaa ja hieman terveellisempää:) Löysin Feetun-blogista ohjeen ihaniin juustoteeleipiin ja yhdesta annoksesta taikinaa näitä tuli pellillinen. Mikä voisikaan olla mukavampaa kuin leikata vielä lämmin ja tuoksuva leipä pieniin neliöihin ja tarjota vaikka iltapalaksi koko perheelle? Ei monikaan asia, joten tässä ohje:
1 1/2 dl kaurahiutaleita (muista tarkistaa niiden puhtaus eli, että ne sopivat keliaakikolle)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1/2 dl sulatettua voita
2 dl maitoa
1. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita kunnolla.
2. Jaa taikina neljään osaan pellille ja painele jauhotetuin käsin leiväksi. Pistele haarukalla reikiä leipään.
3. Paista 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Matkalla uuniin....
Menossa leikattavaksi....
Ja rouskis!
lauantai 9. kesäkuuta 2012
Tumma-ja valkosuklaakakku
Muutama viikko sitten perheeni juhli synttäreitä, kun pikkusisko täytti 10 vuotta ja ihana koiramme 7 vuotta. Aika kuluu....vastahan bordercolliemme oli pentu:) No näitä tapahtumia tietysti juhlittiin mitä herkullisimpien leivonnaisten kera, joista tämä kakku oli yksi niistä. Tämä on taas gluteeniton, kuten kaikki muutkin blogini leivokset, joissa ei erikseen mainita niiden gluteenittomuutta, joten pääsin itsekin maistelemaan leipomustani. Maista sinäkin, tässä on ohje (otettu kirjasta Maittavat suklaaherkut):
4 munaa
100 g hienoasokeria
100 g jauhoja
Tumma suklaakreemi:
3 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata pieninä paloina
Valkosuklaakuorrute: (kannattaa tehdä kaksinkertaisena)
75 g valkosuklaata
15 g voita
1 rkl maitoa
50 g tomusokeria
päälle suklaalastuja tai-raastetta
1. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 20 cm) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Vaahdota munia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 minuuttia tai niin kauan, kunnes nokareellinen vaahtoa pysyy hetkisen nostettaessa pinnalla.
2. Siivilöi jauhot ja hämmennä varovasti metallilusikalla tai-lastalla vaahdon sekaan. Siirrä taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 35-40 minuuttia tai, kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna sen jäähtyä 5 minuuttia, ota vuoasta ja siirrä kakkuritilälle. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kahteen kerrokseen.
3.Suklaakreemi: Laita kerma kasariin ja kiehauta koko ajan hämmentäen. Lisää suklaa ja sekoita hyvin, kunnes se sulaa täysin. Nosta kasari liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa välillä puulusikalla, kunnes seos sakenee.
4. Sivele suklaakreemi toiselle kakkupohjalle ja aseta toinen ensimmäisen päälle.
5. Kuorrute: Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon maito ja tomusokeri. Vatkaa seosta käsin tai sähkövatkaimella niin kauan, että se on jäähtynyt. Levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille. Koristele suklaalastuilla tai-raasteella ja anna kovettua.
Kakkupohja valmiina!
Ja siinä vielä nopeimmille palat jäljellä!:)
maanantai 4. kesäkuuta 2012
Dobostorttu
No nyt on juhlallista herkkua tiedossa!:D Löysin mielenkiintoisen ohjeen Maittavat suklaaherkut -kirjasta enkä voinut olla kokeilematta sitä. Tämän leipominen ei sujunut ihan ongelmitta, sillä päällä oleva vedestä ja sokerista tehty siirappi paloi hiukan pohjaan, kun en tajunnut ottaa sitä aikaisemmin pois liedeltä, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Suklaatäyte kakun sisällä oli USKOMATTOMAN hyvää, vaikka itse sanonkin;) Vielä yksi asia, mikä tuotti päänvaivaa ennen kuin ensimmäinenkään maistiainen oli ehtinyt suuhun, oli kakun päällä olevan siirapin kovuus. Kuten kuvasta näette, minun piti tehdä valmiit viipalemallit, mutta ne kannattaa EHDOTTOMASTI tehdä ENNEN KUIN siirappi on kovettunut, nimimerkillä: taas liian myöhässä;) Mutta tosiaan, leipomistanne helpottaakseni, tässä on ohje:
3 munaa
100 g hienoasokeria
5 tippaa vaniljauutetta
100 g jauhoja
Täyte:
175 g tummaa suklaata
175 g voita
2 rkl maitoa
350 g tomusokeria
Karamellikastike:
100 g sokeria
4 rkl vettä
1. Piirrä leivinpaperille 3 ympyrää (aika isoja saavat olla tai sitten voit piirtää 4 pienempää, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli, mutta itse tein 3, koska halusin isomman kakun). Aseta ne uunipellille.
2. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 minuuttia tai, kunnes nokarellinen vaahtoa pysyy nostettaessa pinnalla. Hämmennä varoen sekaan vaniljauutetta. Siivilöi jauhot ja hämmennä sekaan metallilusikalla tai-lastalla.
3. Jaa taikina leivinpaperiympyröille (oli niitä sitten 3 tai 4) ja levitä se ympyröiden reunoihin asti. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia tai, kunnes pohjien pinta on kullankeltainen. Anna jäähtyä ritilöillä.
4. Täyte: Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa voi, maito ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaa.
5. Karamellikastike: Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri liukenee. Jatka keittämistä, kunnes siirappi on kullankeltaista, nosta liedeltä ja kaada yhden kakkupohjan päälle. Levitä reunoihin asti ja anna jäähtyä hieman. Merkitse kevyesti voidellulla veitsellä kakkupalojen leikkauskohdat.
6. Irrota leivinpaperi ja siisti reunat. Kokoa kerrokset päällekkäin levittäen väliin täytettä. Aseta karamellikastikkeella peitetty kerros päällimmäiseksi. Siirra tarjoiluastialle ja levitä täytettä kakun sivuille. (Pursota pintaan koristeruusukkeita).
Ja tosiaan, minä tein nämä gluteenittomista jauhoista, mutta voit käyttää myös vehnäjauhoja, jos keliaakikkoa ei ole tulossa käymään!
sunnuntai 27. toukokuuta 2012
Koristeiltapala
Nam!!:D
sunnuntai 20. toukokuuta 2012
Karjalanpiirakat
Oli aivan taivaallista löytää Gluteenitonta leivontaa -blogista gluteenittomien karjalanpiirakoiden ohje, sillä kaupan pakastepiiraat eivät ole tehneet minuun oikein vaikutusta. Tein näitä jo muutama kuukausi sitten ja nyt pakastimessa on enää yksi jäljellä, joten pitää siis tehdä pian uusi satsi:) Se ei haittaa ollenkaan, sillä näiden tekeminen onnistuikin yllättävän helposti ja sitten pakastimesta niitä riittää taas hetkeksi. Tässä ohje:
Riisipuuron keitto: (tee 2-kertainen määrä)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
n. 1/2 tl suolaa
Tässä vaiheessa kiitän äitiäni, joka ystävällisesti keitti minulle riisipuuron valmiiksi:)
Taikina:
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
gluteenittomia tummia jyttejauhoja
1. Keitä riisipuuro valmiiksi (,vaikka jo edellisenä päivänä).
2. Sekoita suola hyvin veteen ja lisää jyttejauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä. Kun taikina alkaa olla paksuhkoa, niin ota joko puuhaarukka tai tukeva muovilasta ja lisää jauhoja vielä hyvin sekoittaen niin, että taikinasta tulee kiinteä, mutta pehmeä.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele tanko, josta leikkaat 20 kpl yhtä suuria paloja. (Molemmista tangoista yht. 40 palaa).
4. Taputtele leivinalustalla jyttejauhoissa palat pieniksi palloiksi ja ajele ne piirakkapulikalla tai kaulimella ohuiksi, soikeiksi levyiksi.
5. Levitä riisipuuroa reilu ruokalusikallinen levyjen keskellä ja levitä se hyvin siihen. Rypytä levyn reunat puuron päälle peukalo/etusormi -otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
7. Voitele piirakat voi/vesiseoksella, jossa on hieman suolaa. Jos käytät voimakassuolaista voita, niin silloin suolaa ei kannata lisätä.
8. Laita piirakat limittäin jäähtymään, jos aiot pakastaa niistä osan.
Karjalanpiirakat ennen uuniin laittoa. Nam, herkkua!!:) |
keskiviikko 16. toukokuuta 2012
Mansikkajuustokakku
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli
RAKKAUDENTÄYTTEISTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIDEILLE!!<3
Äitini on minulle TODELLA tärkeä enkä voisi ajatellakaan elämääni ilman häntä. Uskon, että monista äideistä ajatellaan samalla tavoin, sillä äidit tekevät huomaamattamme asioita, jotka saavat ympärillä olevat ihmiset onnellisiksi ja opastavat lapsiaan elämää varten. On hyvä, että äideille on omistettu oma juhlapäivä, vaikka oma äitini sanoikin, että äitienpäivä on joka päivä. Uskon <3 Päätin leipoa äidilleni mansikkajuustokakun suureksi juhlapäiväksi ja siitä tulikin oikein maittava. Alan jäädä koukkuun juustokakkuihin, sillä minussa on muutenkin juustohiiren vikaa;) Ohje on Pörden elämää -blogista, jossa on paljon muitakin hyviä gluteenittomia reseptejä. Kannattaa vierailla sielläkin:D Tässä ohje mansikkaiseen juustokakkuun:
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1/2 dl margariinia
5 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
Päälle:
3 dl mansikkasosetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä
tuoreita mansikoita
1. Laita rengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Murskaa digestivekeksit ja sekoita ne yhdessä margariinin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa käsin tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle. Pyörittele vuokaa, niin massa levittäytyy tasaiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.
4. Kun kakku on hyytynyt hyvin, liuota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois. Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
5. Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa n. 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Mansikka hyökkää kameraan....:D
RAKKAUDENTÄYTTEISTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIDEILLE!!<3
Äitini on minulle TODELLA tärkeä enkä voisi ajatellakaan elämääni ilman häntä. Uskon, että monista äideistä ajatellaan samalla tavoin, sillä äidit tekevät huomaamattamme asioita, jotka saavat ympärillä olevat ihmiset onnellisiksi ja opastavat lapsiaan elämää varten. On hyvä, että äideille on omistettu oma juhlapäivä, vaikka oma äitini sanoikin, että äitienpäivä on joka päivä. Uskon <3 Päätin leipoa äidilleni mansikkajuustokakun suureksi juhlapäiväksi ja siitä tulikin oikein maittava. Alan jäädä koukkuun juustokakkuihin, sillä minussa on muutenkin juustohiiren vikaa;) Ohje on Pörden elämää -blogista, jossa on paljon muitakin hyviä gluteenittomia reseptejä. Kannattaa vierailla sielläkin:D Tässä ohje mansikkaiseen juustokakkuun:
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1/2 dl margariinia
5 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
Päälle:
3 dl mansikkasosetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä
tuoreita mansikoita
1. Laita rengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Murskaa digestivekeksit ja sekoita ne yhdessä margariinin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa käsin tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle. Pyörittele vuokaa, niin massa levittäytyy tasaiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.
4. Kun kakku on hyytynyt hyvin, liuota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois. Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
5. Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa n. 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Mansikka hyökkää kameraan....:D
lauantai 12. toukokuuta 2012
Amerikkalaiset suklaamuffinssit
Taas suklaisia herkkuja luvassa! Vähän aikaa sitten pikkuveljeni jääkiekkojoukkue järjesti oman turnauksen, johon minua pyydettiin leipomaan jotain gluteenitonta. Ajattelin muffinssien olevan hyvä ja käytännöllinen idea ja löysin Gluteenitonta leivontaa -blogista herkullisen näköisen reseptin amerikkalaisiin ja vieläpä SUKLAAmuffinsseihin:) Joten ei muuta kuin leipomaan!!:)
100 g pehmeää voita/margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 1/2 dl Semperin hienoa jauhoseosta/Sunnuntain vaaleaa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Muffinssi ennen uuniinlaittoa! Ja puoliksi syötynä;) |
lauantai 5. toukokuuta 2012
Valkosuklaa-aprikoosineliöt
Sisälsipä leivos mitä tahansa suklaata, on se aina hyvää! Ennen leipomisen aloittamista olin tottunut napostelemaan oikeastaan vain tumma-tai maitosuklaata, mutta nyt olen saanut tutustua valkosuklaan pehmeään, jopa kermaiseen makuun, johon olen jäänyt koukkuun. Se tuo leivoksiin lempeää makua ja etenkin leivontaan tarkoitetut valkosuklaat ovat TODELLA makoisia!! Siksipä näistä aprikoosineliöistä tuli yksiä parhaimpia leivonnaisia mielestäni ja yritän tehdä niitä pian uudelleen:) Tälläkin hetkellä keittiön kaapissa odottaa avattu aprikoosipussi, jolle pitäisi keksiä käyttöä....vain valkosuklaa puuttuu..Näiden ohje on kirjasta Maittavat suklaaherkut.
125 g voita
175 g valkoista suklaata pilkottuna
4 munaa
125 g hienoasokeria
200 g jauhoja siivilöitynä (käytin gluteenitonta hienoa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja
1. Voitele kevyesti neliönmuotoinen uunivuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja suklaa kuumuutta kestävässä kulhossa, joka on poreilevan vesikattilan yllä. Hämmennä jatkuvasti puulusikalla, kunnes seos on juoksevaa ja kiiltävää. Anna hieman jäähtyä.
3. Vatkaa munia ja hienoasokeria voin ja suklaan joukkoon, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet.
4. Sekoita mukaan jauhot, leivinjauhe, suola ja pilkotut kuivat aprikoosit. Sekoita kaikki ainekset hyvin.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 25-30 minuuttia.
6. Kakun keskusta saattaa jäädä pehmeäksi, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä vuoassa.
7. Ota täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa tarjoilua varten neliöiksi.
Kakun keskusta tosiaan jäi pehmeäksi enkä ehkä malttanut odottaa kunnolla sen jäähtymistä, joten kakun keskustasta ei saanut leikattua neliöitä. Sen sijaan siitä tuli muutama lörtsö pala, mutta ne osoittautuivat hyviksi, kuten alemmasta kuvasta näkyy. Aprikoosinpaloja sulaneessa valkosuklaassa leivosmurujen joukossa....mmmm:D
maanantai 30. huhtikuuta 2012
Makkarakuppi
AURINKOISTA VAPPUA KAIKILLE!
Vapun kunniaksi on tarjolla tällainen helppo ja nopea, mutta hauska välipalatyyppinen ateria. Se piristää kaikenikäisiä syöjiä ja luo rentoa tunnelmaa. Tämän tekemiseen ei tarvita paljon värkkejä, mutta silti se on monipuolinen yllätys!! Tarvitset vain:
Lauantaimakkaraa (sen verran, kuinka paljon aiot tehdä näitä)
Meetwursti-viipaleita
Emmental-juustoa kuutioiksi paloiteltuna
Viinirypäleitä
Aloita siitä, että leikkaat pötkö-lauantaimakkarasta paksuja viipaleita ja teet niihin jokaiseen ison aukon, johon täytteitä laitetaan. Varo, ettet leikkaa pohjaan asti! Sitten voit laittaa makkaran sisään kuutioituja juustoja ja paloiteltuja viinirypäleitä sekä meetwurstin paloja. Joukkoon voi laittaa myös muuta mukavaa, kuten perunasalaattia, kurkkua, fetaa yms. Vain mielikuvitus ja omat ruokamieltymykset ovat rajana:) Ja voihan niinkin tehdä, että antaa jokaisen syöjän itse tuunata makkaransa! Ei hullumpi idea;) Pääasia, että maistuu!!:)
Vapun kunniaksi on tarjolla tällainen helppo ja nopea, mutta hauska välipalatyyppinen ateria. Se piristää kaikenikäisiä syöjiä ja luo rentoa tunnelmaa. Tämän tekemiseen ei tarvita paljon värkkejä, mutta silti se on monipuolinen yllätys!! Tarvitset vain:
Lauantaimakkaraa (sen verran, kuinka paljon aiot tehdä näitä)
Meetwursti-viipaleita
Emmental-juustoa kuutioiksi paloiteltuna
Viinirypäleitä
Aloita siitä, että leikkaat pötkö-lauantaimakkarasta paksuja viipaleita ja teet niihin jokaiseen ison aukon, johon täytteitä laitetaan. Varo, ettet leikkaa pohjaan asti! Sitten voit laittaa makkaran sisään kuutioituja juustoja ja paloiteltuja viinirypäleitä sekä meetwurstin paloja. Joukkoon voi laittaa myös muuta mukavaa, kuten perunasalaattia, kurkkua, fetaa yms. Vain mielikuvitus ja omat ruokamieltymykset ovat rajana:) Ja voihan niinkin tehdä, että antaa jokaisen syöjän itse tuunata makkaransa! Ei hullumpi idea;) Pääasia, että maistuu!!:)
Makkarakupit valmiina, ennen täytettä:) |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)