Nam!!:D
sunnuntai 27. toukokuuta 2012
Koristeiltapala
Nam!!:D
sunnuntai 20. toukokuuta 2012
Karjalanpiirakat
Oli aivan taivaallista löytää Gluteenitonta leivontaa -blogista gluteenittomien karjalanpiirakoiden ohje, sillä kaupan pakastepiiraat eivät ole tehneet minuun oikein vaikutusta. Tein näitä jo muutama kuukausi sitten ja nyt pakastimessa on enää yksi jäljellä, joten pitää siis tehdä pian uusi satsi:) Se ei haittaa ollenkaan, sillä näiden tekeminen onnistuikin yllättävän helposti ja sitten pakastimesta niitä riittää taas hetkeksi. Tässä ohje:
Riisipuuron keitto: (tee 2-kertainen määrä)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
n. 1/2 tl suolaa
Tässä vaiheessa kiitän äitiäni, joka ystävällisesti keitti minulle riisipuuron valmiiksi:)
Taikina:
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
gluteenittomia tummia jyttejauhoja
1. Keitä riisipuuro valmiiksi (,vaikka jo edellisenä päivänä).
2. Sekoita suola hyvin veteen ja lisää jyttejauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä. Kun taikina alkaa olla paksuhkoa, niin ota joko puuhaarukka tai tukeva muovilasta ja lisää jauhoja vielä hyvin sekoittaen niin, että taikinasta tulee kiinteä, mutta pehmeä.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele tanko, josta leikkaat 20 kpl yhtä suuria paloja. (Molemmista tangoista yht. 40 palaa).
4. Taputtele leivinalustalla jyttejauhoissa palat pieniksi palloiksi ja ajele ne piirakkapulikalla tai kaulimella ohuiksi, soikeiksi levyiksi.
5. Levitä riisipuuroa reilu ruokalusikallinen levyjen keskellä ja levitä se hyvin siihen. Rypytä levyn reunat puuron päälle peukalo/etusormi -otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
7. Voitele piirakat voi/vesiseoksella, jossa on hieman suolaa. Jos käytät voimakassuolaista voita, niin silloin suolaa ei kannata lisätä.
8. Laita piirakat limittäin jäähtymään, jos aiot pakastaa niistä osan.
Karjalanpiirakat ennen uuniin laittoa. Nam, herkkua!!:) |
keskiviikko 16. toukokuuta 2012
Mansikkajuustokakku
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli
RAKKAUDENTÄYTTEISTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIDEILLE!!<3
Äitini on minulle TODELLA tärkeä enkä voisi ajatellakaan elämääni ilman häntä. Uskon, että monista äideistä ajatellaan samalla tavoin, sillä äidit tekevät huomaamattamme asioita, jotka saavat ympärillä olevat ihmiset onnellisiksi ja opastavat lapsiaan elämää varten. On hyvä, että äideille on omistettu oma juhlapäivä, vaikka oma äitini sanoikin, että äitienpäivä on joka päivä. Uskon <3 Päätin leipoa äidilleni mansikkajuustokakun suureksi juhlapäiväksi ja siitä tulikin oikein maittava. Alan jäädä koukkuun juustokakkuihin, sillä minussa on muutenkin juustohiiren vikaa;) Ohje on Pörden elämää -blogista, jossa on paljon muitakin hyviä gluteenittomia reseptejä. Kannattaa vierailla sielläkin:D Tässä ohje mansikkaiseen juustokakkuun:
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1/2 dl margariinia
5 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
Päälle:
3 dl mansikkasosetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä
tuoreita mansikoita
1. Laita rengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Murskaa digestivekeksit ja sekoita ne yhdessä margariinin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa käsin tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle. Pyörittele vuokaa, niin massa levittäytyy tasaiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.
4. Kun kakku on hyytynyt hyvin, liuota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois. Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
5. Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa n. 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Mansikka hyökkää kameraan....:D
RAKKAUDENTÄYTTEISTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIDEILLE!!<3
Äitini on minulle TODELLA tärkeä enkä voisi ajatellakaan elämääni ilman häntä. Uskon, että monista äideistä ajatellaan samalla tavoin, sillä äidit tekevät huomaamattamme asioita, jotka saavat ympärillä olevat ihmiset onnellisiksi ja opastavat lapsiaan elämää varten. On hyvä, että äideille on omistettu oma juhlapäivä, vaikka oma äitini sanoikin, että äitienpäivä on joka päivä. Uskon <3 Päätin leipoa äidilleni mansikkajuustokakun suureksi juhlapäiväksi ja siitä tulikin oikein maittava. Alan jäädä koukkuun juustokakkuihin, sillä minussa on muutenkin juustohiiren vikaa;) Ohje on Pörden elämää -blogista, jossa on paljon muitakin hyviä gluteenittomia reseptejä. Kannattaa vierailla sielläkin:D Tässä ohje mansikkaiseen juustokakkuun:
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1/2 dl margariinia
5 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
Päälle:
3 dl mansikkasosetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä
tuoreita mansikoita
1. Laita rengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Murskaa digestivekeksit ja sekoita ne yhdessä margariinin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa käsin tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle. Pyörittele vuokaa, niin massa levittäytyy tasaiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.
4. Kun kakku on hyytynyt hyvin, liuota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois. Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
5. Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa n. 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Mansikka hyökkää kameraan....:D
lauantai 12. toukokuuta 2012
Amerikkalaiset suklaamuffinssit
Taas suklaisia herkkuja luvassa! Vähän aikaa sitten pikkuveljeni jääkiekkojoukkue järjesti oman turnauksen, johon minua pyydettiin leipomaan jotain gluteenitonta. Ajattelin muffinssien olevan hyvä ja käytännöllinen idea ja löysin Gluteenitonta leivontaa -blogista herkullisen näköisen reseptin amerikkalaisiin ja vieläpä SUKLAAmuffinsseihin:) Joten ei muuta kuin leipomaan!!:)
100 g pehmeää voita/margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 1/2 dl Semperin hienoa jauhoseosta/Sunnuntain vaaleaa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Muffinssi ennen uuniinlaittoa! Ja puoliksi syötynä;) |
lauantai 5. toukokuuta 2012
Valkosuklaa-aprikoosineliöt
Sisälsipä leivos mitä tahansa suklaata, on se aina hyvää! Ennen leipomisen aloittamista olin tottunut napostelemaan oikeastaan vain tumma-tai maitosuklaata, mutta nyt olen saanut tutustua valkosuklaan pehmeään, jopa kermaiseen makuun, johon olen jäänyt koukkuun. Se tuo leivoksiin lempeää makua ja etenkin leivontaan tarkoitetut valkosuklaat ovat TODELLA makoisia!! Siksipä näistä aprikoosineliöistä tuli yksiä parhaimpia leivonnaisia mielestäni ja yritän tehdä niitä pian uudelleen:) Tälläkin hetkellä keittiön kaapissa odottaa avattu aprikoosipussi, jolle pitäisi keksiä käyttöä....vain valkosuklaa puuttuu..Näiden ohje on kirjasta Maittavat suklaaherkut.
125 g voita
175 g valkoista suklaata pilkottuna
4 munaa
125 g hienoasokeria
200 g jauhoja siivilöitynä (käytin gluteenitonta hienoa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja
1. Voitele kevyesti neliönmuotoinen uunivuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja suklaa kuumuutta kestävässä kulhossa, joka on poreilevan vesikattilan yllä. Hämmennä jatkuvasti puulusikalla, kunnes seos on juoksevaa ja kiiltävää. Anna hieman jäähtyä.
3. Vatkaa munia ja hienoasokeria voin ja suklaan joukkoon, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet.
4. Sekoita mukaan jauhot, leivinjauhe, suola ja pilkotut kuivat aprikoosit. Sekoita kaikki ainekset hyvin.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 25-30 minuuttia.
6. Kakun keskusta saattaa jäädä pehmeäksi, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä vuoassa.
7. Ota täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa tarjoilua varten neliöiksi.
Kakun keskusta tosiaan jäi pehmeäksi enkä ehkä malttanut odottaa kunnolla sen jäähtymistä, joten kakun keskustasta ei saanut leikattua neliöitä. Sen sijaan siitä tuli muutama lörtsö pala, mutta ne osoittautuivat hyviksi, kuten alemmasta kuvasta näkyy. Aprikoosinpaloja sulaneessa valkosuklaassa leivosmurujen joukossa....mmmm:D
maanantai 30. huhtikuuta 2012
Makkarakuppi
AURINKOISTA VAPPUA KAIKILLE!
Vapun kunniaksi on tarjolla tällainen helppo ja nopea, mutta hauska välipalatyyppinen ateria. Se piristää kaikenikäisiä syöjiä ja luo rentoa tunnelmaa. Tämän tekemiseen ei tarvita paljon värkkejä, mutta silti se on monipuolinen yllätys!! Tarvitset vain:
Lauantaimakkaraa (sen verran, kuinka paljon aiot tehdä näitä)
Meetwursti-viipaleita
Emmental-juustoa kuutioiksi paloiteltuna
Viinirypäleitä
Aloita siitä, että leikkaat pötkö-lauantaimakkarasta paksuja viipaleita ja teet niihin jokaiseen ison aukon, johon täytteitä laitetaan. Varo, ettet leikkaa pohjaan asti! Sitten voit laittaa makkaran sisään kuutioituja juustoja ja paloiteltuja viinirypäleitä sekä meetwurstin paloja. Joukkoon voi laittaa myös muuta mukavaa, kuten perunasalaattia, kurkkua, fetaa yms. Vain mielikuvitus ja omat ruokamieltymykset ovat rajana:) Ja voihan niinkin tehdä, että antaa jokaisen syöjän itse tuunata makkaransa! Ei hullumpi idea;) Pääasia, että maistuu!!:)
Vapun kunniaksi on tarjolla tällainen helppo ja nopea, mutta hauska välipalatyyppinen ateria. Se piristää kaikenikäisiä syöjiä ja luo rentoa tunnelmaa. Tämän tekemiseen ei tarvita paljon värkkejä, mutta silti se on monipuolinen yllätys!! Tarvitset vain:
Lauantaimakkaraa (sen verran, kuinka paljon aiot tehdä näitä)
Meetwursti-viipaleita
Emmental-juustoa kuutioiksi paloiteltuna
Viinirypäleitä
Aloita siitä, että leikkaat pötkö-lauantaimakkarasta paksuja viipaleita ja teet niihin jokaiseen ison aukon, johon täytteitä laitetaan. Varo, ettet leikkaa pohjaan asti! Sitten voit laittaa makkaran sisään kuutioituja juustoja ja paloiteltuja viinirypäleitä sekä meetwurstin paloja. Joukkoon voi laittaa myös muuta mukavaa, kuten perunasalaattia, kurkkua, fetaa yms. Vain mielikuvitus ja omat ruokamieltymykset ovat rajana:) Ja voihan niinkin tehdä, että antaa jokaisen syöjän itse tuunata makkaransa! Ei hullumpi idea;) Pääasia, että maistuu!!:)
Makkarakupit valmiina, ennen täytettä:) |
lauantai 28. huhtikuuta 2012
Juustotäyteleipä
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa (hieman enemmän voi kyllä laittaa)
1 tl sokeria
3 rkl öljyä
n. 12 dl vehnäjauhoja
Täyte:
Juustoraastetta
Kinkkua
Muita mausteita oman maun mukaan
Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään ja vaivaa taikina huolellisesti. Kauli taikinasta soikula (tai kaksi) ja laita täyte sisään. Kääri soikula/soikulat rullalle ja anna kohota ilman liinaa n. 20-30 minuuttia ja paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Tuoreet leivät suoraan uunista. |
lauantai 21. huhtikuuta 2012
Kaneli-kardemummatryffelit
Kun suklaahammasta kolottaa....
Tässä on ratkaisu siihen! Olen tehnyt joitakin erilaisia suklaita, mutta nämä ovat tähänastisista olleet ehdottomasti parhaita:) Kaneli ja kardemumma sopivat maultaan täydellisesti yhteen ja muodostavat juhlallisen kokonaisuuden. Näitä voi siis napostella vaikka perheen kanssa herkutteluiltana tai tarjoilla hienon illallisen yhteydessä. Molemmissa TOIMII!!:) Resepti on otettu Maria Öhrnin kirjasta Iki-ihanat karamellit. Tässä se on:
1 kanelitanko
1 tl kardemummansiemeniä
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
200 g maitosuklaata
175 g maitosuklaata kuorruttamiseen
mantelilastuja ja raesokeria koristeluun
Murskaa kanelitanko ja kardemummansiemenet kevyesti. Kiehauta kerma, hunaja ja mausteet. Anna kerman maustua vähän aikaa. Hienonna sillä välin suklaa veitsellä hakaten melko hienoksi rouheeksi. Kiehauta maustettu kerma uudelleen, siivilöi siitä mausteet pois ja kaada kuuma kerma kulhossa olevaan suklaarouheeseen. Sekoita, kunnes kaikki suklaa sulaa ja seoksesta tulee sileää ja kiiltävää.
Jäähdytä seos ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Ota kovettuneesta tryffeliseoksesta palloraudalla tai lusikalla pieniä palloja. Pyöritä ne käsin hiukan pyöreämmiksi. Sulata jäljellä oleva kuorrutussuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta tryffelipallot sulatettuun suklaaseen ja koristele halutessasi heti mantelilastuilla ja raesokerilla. Jäähdytä tryffelit huoneenlämmössä ja säilytä kylmässä. Nauti herkullisista ylellisyyksistä!!
Tässä on ratkaisu siihen! Olen tehnyt joitakin erilaisia suklaita, mutta nämä ovat tähänastisista olleet ehdottomasti parhaita:) Kaneli ja kardemumma sopivat maultaan täydellisesti yhteen ja muodostavat juhlallisen kokonaisuuden. Näitä voi siis napostella vaikka perheen kanssa herkutteluiltana tai tarjoilla hienon illallisen yhteydessä. Molemmissa TOIMII!!:) Resepti on otettu Maria Öhrnin kirjasta Iki-ihanat karamellit. Tässä se on:
1 kanelitanko
1 tl kardemummansiemeniä
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
200 g maitosuklaata
175 g maitosuklaata kuorruttamiseen
mantelilastuja ja raesokeria koristeluun
Murskaa kanelitanko ja kardemummansiemenet kevyesti. Kiehauta kerma, hunaja ja mausteet. Anna kerman maustua vähän aikaa. Hienonna sillä välin suklaa veitsellä hakaten melko hienoksi rouheeksi. Kiehauta maustettu kerma uudelleen, siivilöi siitä mausteet pois ja kaada kuuma kerma kulhossa olevaan suklaarouheeseen. Sekoita, kunnes kaikki suklaa sulaa ja seoksesta tulee sileää ja kiiltävää.
Jäähdytä seos ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Ota kovettuneesta tryffeliseoksesta palloraudalla tai lusikalla pieniä palloja. Pyöritä ne käsin hiukan pyöreämmiksi. Sulata jäljellä oleva kuorrutussuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta tryffelipallot sulatettuun suklaaseen ja koristele halutessasi heti mantelilastuilla ja raesokerilla. Jäähdytä tryffelit huoneenlämmössä ja säilytä kylmässä. Nauti herkullisista ylellisyyksistä!!
sunnuntai 15. huhtikuuta 2012
Hunajaiset kauraleivät
Vähän aikaa sitten ilmestyi Syötävän hyvää leipää - gluteenittomasti - kirja (Jokinen 2011), josta oli otettu reseptejä tammikuun Keliakia-lehteen. Yksi näistä resepteistä olivat nämä kauraleivät, joissa oli hunajainen aromi mukana. Yhdestä leivontakerrasta tuli kaksi pyöreää leipää ja minusta ne maistuivat todella hyviltä! Jotain erilaista kuin yleensä:)
Tässä ohje:
4 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
6 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sulatettua margariinia
Voiteluun: kananmunaa tai maitoa
Pinnalle: kaurahiutaleita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita joukkoon puuhaarukalla suola, hunaja, kaurahiutaleet ja jauhoseos. Lisää viimeiseksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele taikina kahdeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile keot kahdeksi pyöreäksi leiväksi ja tee leipien keskelle reiät lastan avulla. Taputtele leivät vielä tasaisiksi jauhoitetuin käsin. Kohota leipiä 20 minuuttia. Voitele ne ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Ja hyvää tuli!! |
lauantai 7. huhtikuuta 2012
Suklaa-sitruunapikkuleivät
ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!!
Tänään on taas se päivä, kun pikku-trullit kiertävät talosta toiseen karkkien toivossa ja illalla tyytyväisinä mussuttavat karkkisaalistaan. Muistan itsekin, kuinka edellisenä päivänä laitettiin kaikki valmiiksi ja seuraavana aamuna lähdettiin matkaan....Voi niitä aikoja:) Nykyään se on lähinnä kotona partioimista, milloin noidat saapuvat meidän ovelle:) Suklaata syön kuitenkin edelleen yhtä paljon kuin ennenkin, vaikken joudu enää näkemään vaivaa niiden hankinnan eteen;)
Tällä kertaa esittelen teille Maittavat suklaaherkut -kirjasta ottamani reseptin mukaan tehdyt pikkuleivät, jotka alkuperäisen ohjeen mukaan olivat suklaa-appelsiinipikkuleipiä, mutta appelsiinin puuttuessa vaihdoin tilalle sitruunan. Niistä tuli hyvänmakuisia ja lisäsin sitruunatäytteiden ympärille pähkinärouhetta koristeeksi. Tässä ohje:
85 g pehmeää voita
75 g hienoasokeria
1 muna
1 rkl maitoa
225 g jauhoja
25 g kaakaojauhetta
Kuorrutus:
175 g siivilöityä tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
1. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja maito ja vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita joukkoon vähitellen. Vaivaa käsin taikinaksi.
3. Kauli taikina n. puolen sentin paksuiseksi. Leikkaa siitä piparkakkumuotilla mahdollisimman paljon pikkuleipiä. Kauli taikinarippeet uudelleen ja leikkaa siitäkin pikkuleipiä.
4. Asettele pikkuleivät uunipellille ja paista 180 asteessa 10-12 minuuttia kullanruskeiksi.
5. Anna pikkuleipien jäähtyä uunipellillä hetken ja siirrä ne sitten kakkuritilälle jäähtymään kunnolla.
6. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa niin sakeaksi, että se tarttuu lusikan selkään. Sivele pikkuleiville ja anna kiinteytyä. Laita pähkinämurut kuorrutteen ympärille kuitenkin ennen kuin se kovettuu. Tarjoile vasta, kun täyte on kiinteytynyt.
Tänään on taas se päivä, kun pikku-trullit kiertävät talosta toiseen karkkien toivossa ja illalla tyytyväisinä mussuttavat karkkisaalistaan. Muistan itsekin, kuinka edellisenä päivänä laitettiin kaikki valmiiksi ja seuraavana aamuna lähdettiin matkaan....Voi niitä aikoja:) Nykyään se on lähinnä kotona partioimista, milloin noidat saapuvat meidän ovelle:) Suklaata syön kuitenkin edelleen yhtä paljon kuin ennenkin, vaikken joudu enää näkemään vaivaa niiden hankinnan eteen;)
Tällä kertaa esittelen teille Maittavat suklaaherkut -kirjasta ottamani reseptin mukaan tehdyt pikkuleivät, jotka alkuperäisen ohjeen mukaan olivat suklaa-appelsiinipikkuleipiä, mutta appelsiinin puuttuessa vaihdoin tilalle sitruunan. Niistä tuli hyvänmakuisia ja lisäsin sitruunatäytteiden ympärille pähkinärouhetta koristeeksi. Tässä ohje:
85 g pehmeää voita
75 g hienoasokeria
1 muna
1 rkl maitoa
225 g jauhoja
25 g kaakaojauhetta
Kuorrutus:
175 g siivilöityä tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
1. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja maito ja vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita joukkoon vähitellen. Vaivaa käsin taikinaksi.
3. Kauli taikina n. puolen sentin paksuiseksi. Leikkaa siitä piparkakkumuotilla mahdollisimman paljon pikkuleipiä. Kauli taikinarippeet uudelleen ja leikkaa siitäkin pikkuleipiä.
4. Asettele pikkuleivät uunipellille ja paista 180 asteessa 10-12 minuuttia kullanruskeiksi.
5. Anna pikkuleipien jäähtyä uunipellillä hetken ja siirrä ne sitten kakkuritilälle jäähtymään kunnolla.
6. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa niin sakeaksi, että se tarttuu lusikan selkään. Sivele pikkuleiville ja anna kiinteytyä. Laita pähkinämurut kuorrutteen ympärille kuitenkin ennen kuin se kovettuu. Tarjoile vasta, kun täyte on kiinteytynyt.
Tässä pikkuleivät ennen kuorrutusta. |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)