sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Bebet II


Näiden nimi tulee siitä, että alkuperäisessä ohjeessa, joka on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset, näitä kutsutaan suomalaisiksi voiveneiksi niiden pitkulaisen muodon takia, mutta oikeanlaisten muottien puuttuessa tein niistä pyöreitä. Ja nämä ovat monintavoin bebemäisiä. Eli aika makeita, mikä sopii minulle! Ohje ei ollut alkuperältään gluteeniton, kuten suurin osa ohjeista, joista leivon ei ole, mutta jauhoja muuttamalla keliaakikkokin pääsee herkuttelemaan. Ja nämä sopivat mihin tahansa tilaisuuksiin, vaikka lastenkekkereihin tai hienostuneempiin juhliin. Tässä ohje:

3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sokeria
125 g margariinia tai voita
1 pieni keltuainen
Täyte:
75 g voita
1 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 valkuainen
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 1/2 - 2 rkl vettä
vihreää, punaista tai keltaista karamelliväriä

1. Sekoita jauhoista, sokerista, rasvasta ja keltuaisesta murotaikina ja anna sen viilentyä jääkaapissa n. 1/2 tuntia.
2. Voitele ovaalit leivosmuotit hyvin (tai peltinen muffinivuoka).
3. Painele taikina muotteihin ja nosta ne pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 minuuttia ja anna leivospohjien jäähtyä hieman ennen niiden vuoista kumoamista.
4. Sekoita täytteen rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotettu valkuainen ja levitä täyte leivospohjiin.
5. Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu kuorrutus ja värjää se vihreäksi, punaiseksi tai keltaiseksi. Levitä kuorrutus leivosten voikreemin päälle.

                                Leivospohjat vielä ilman täytettä....

                                ja nyt täytteellä.

                                          Kuorrutus valmiina levitettäväksi.

                                          Ja ihana leivos tarjoiltavaksi!

lauantai 10. marraskuuta 2012

HALLOWEEN 2012!


Tänä vuonna halloweenia vietettiin 3.11 ja sen kunniaksi oli herkkuja tarjolla! Niiden oli tarkoitus olla pelottavia, mutta eiköhän sana söpö ole parempi kuvaamaan näitä leivoksia ;) Ainakin sisarusteni mielestä ;)  Katselin monia blogeja ja hain niistä inspiraatiota tarjoiluun ja monet olivat tehneet erilaisia silmiä ja sormia. Ja ne olivat uskomattoman aidon näköisiä!! Päätin itsekin tehdä niitä sekä kummitusleivoksia ja meillä vesimeloni korvasi kurpitsan. Tässä ohjeita näiden tekoon!


Tässä ovat nakkisormet, joiden tekoon tarvitaan vain nakkeja ja vähän ketsuppia! Suolainen alkutarjottava :D


Sitten raikasta vesimelonia halloween tyyliin!



Silmäkarkit tein Omar-karkeista, jotka hetken mikrossa lämmittämisen jälkeen olivat helppoa muotoiltavaa. Laitoin kaksi karkkia aina yhteen silmään. Lopuksi ne pyöriteltiin sulatetussa valkosuklaassa ja sulatetusta tummasuklaasta sai tehtyä viimesilaus silmälle ja siihen päälle vielä valkosuklaapiste.


Ja tässä ne lautasella katsovat syöjäänsä! ;)


Ja näin alkaa kummitusleivosten kasaaminen, joiden kerrokset rakennetaan kääretorttupohjasta. Ensimmäisen pohjan päällä on täyte, jossa on:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
2 tl vaniljasokeria
4 keksiä murustettuna
1 puolikas snickers-patukka pilkottuna
kääretorttupohjan reunapalasia murustettuna joukkoon

Nämä kaikki aineet vain sekoitetaan yhteen ja levitetään pohjalle!
Täytteen laiton jälkeen lisätään kääretortusta toinen pohjapala, jonka päälle levitetään kermavaahtoa.
Kolmannen kerroksen päälle laitetaan valkosuklaata ja neljännen päälle hieman tummasuklaata. Kääretorttukerrospalaset voi kostuttaa mehulla ennen täytteiden laittoa niin leivoksista tulee mehevämpiä. Leivosten ideana on, että ne kapenevat ylöspäin, joten kääretorttupohjapalat täytyy leikata sen mukaisesti! Lopuksi ne peitetään kermavaahdolla!


Ja tässä sympaattiset kummitukset odottavat syöjiään!! :D



Juhlista tuli mukavat, katsotaan mitä ensi vuonna keksin!! :D

tiistai 16. lokakuuta 2012

Omenaleipä


Ja taas omenat hyötykäytössä! Pian se ei enää ole mahdollista, sillä tämän syksyn sato alkaa olla loppumaisillaan. Ehkä tulevan viikonlopun aikana saadaan loputkin omenat talteen tekemällä niistä hilloa, mehua ja muuta herkkua. Ja onneksi kaikkialla ei ole niin kylmä kuin Suomessa, niin omenat eivät jää vain syysherkuiksi ;D En muista enää, mistä tämän ohjeen nappasin, mutta sen alkuperäinen nimi oli Mausteleipä, mutta jätin ohjeesta joitakin aineita pois ja omenaa lisäsin reippaasti. Tuloksena oli tämä herkullinen gluteeniton leipä, jonka ohje kuuluu näin:

1 dl vettä
1/2 pkt hiivaa
3-4 1/2 dl omenaraastetta
1 dl tattarijauhoja
1 1/2 tl ksantaania
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
suolaa

1. Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon muut aineet.
2. Sekoita hyvin.
3. Lusikoi taikina öljyttyyn vuokaan ja anna sen nousta n. tunnin.
4. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Omenaleipä oli suussasulavan pehmeää eikä se välttämättä tarvitse kyytipojaksi muuta kuin voita. Ehdottomasti yksi suosikeistani! Suosittelen kokeilemaan :D

lauantai 22. syyskuuta 2012

Amerikkalainen omenapiirakka


Näin syksyisin ne, joilla on kotipihallaan omia omenapuita, voivat hyödyntää niiden satoa leivonnassa. Toki piirakan voi tehdä kaupan ompuistakin:D Omenapiirakassa yhdistyvät makeus ja raikkaus, jotka saavat ainakin minun kieleni sulamaan. Täytyy kyllä vielä tänä syksynä hyödyntää kotipihasta poimittavat omenat ja tehdä vaikkapa omenamuffinsseja:D Nam! Ja yritän suostutella äitiä tekemään omenahyvettä, sillä hänen tekemänsä on maailman parasta!! Se on kyllä niin hyvää!<3
          Tämän tekemäni omenapiirakan ohje on Maku.fi:stä, mutta muokkasin sitä hieman lisäämällä joukkoon vähän hasselpähkinöitä ja mantelijauhetta ja jätin pois muskottipähkinät, koska niitä ei kaapista löytynyt. Lopputulos oli mielestäni onnistunut maultaan, mutta esteettisyydessä olisi kyllä paljon parantamisen varaa....;)

Taikina:
6 dl jauhoja (jotain gluteenitonta jauhoseosta, käytin Semperin)
200 g voita kuutioituna
1 dl vettä

Täyte:
7-8 pientä omenaa tai 4-5 isoa
1 dl sokeria
1 g kanelia
3/4 dl murustettua hasselpähkinää
(1/2 dl mantelijauhetta)

Voiteluun:
1 muna

Tarjoiluun:
10 dl vaniljajäätelöä

1. Mittaa omenapiirakan jauhot ja voi kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikinasta muotoutuu pallo.
2. Vaivaa taikinaa hetken aikaa, jauhota se kevyesti, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
3. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kulhoon ohuiksi viipaleiksi. Lisää joukkoon sokeri, kaneli, hasselpähkinät, mantelijauhe ja sekoita.
4. Jaa taikina kahteen osaan, toinen osa voi olla hiukan suurempi. Kauli pienempi osa piirakkavuoan pohjaa hiukan suuremmaksi levyksi ja nosta se vuokaan.
5. Kaada täyte pohjalle ja tasoita.
6. Kauli loput taikinasta levyksi ja nosta omenoiden päälle. Purista taikinan reunat tiiviisti yhteen, käännä sisäänpäin ja rypytä haarukalla tai sormin.
7. Pistele taikinan pintaan haarukalla muutama reikä. Voitele piirakka munalla.
8. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

                                 Piirakka menossa uuniin.

                                 Ja valmista omenapiirakkaa jo vähän syötynä:D

                                 Ja tarjoilu tietenkin jätskin kanssa!

lauantai 8. syyskuuta 2012

Kotitekoista mysliä


Aloitin tänään aamuni leipomalla gluteenitonta kotitekoista mysliä. Siitä on tullut jo oikeaa herkkua minulle, jota pitäisi olla aina saatavilla! Niin hyvää se on! Myslin teossa voi myös itse kätevästi vaikuttaa niiden terveellisyyteen lisäämällä tai vähentämällä esim. kanelin ja sokerin määriä. Mysli on myös erittäin monikäyttöistä ja siitä voi tehdä vaikka myslipatukoita, jos ei murusta uunista tullutta levyä. Ja jogurtti+lämmin mysli=täydellinen aamupala! Alunperin otin reseptin näihin joltain netin keskustelupalstalta, mutta tekemisen lomassa ohje on muokkautunut ja täydentynyt omilla ideoillani varsin kiitettävästi. Laitetaan ohjetta kehiin:

1. MYSLI
70 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita (puhtaita gluteenittomia, itse käytän Semperin)
2 1/2 dl gluteenittomia muroja (tai valmismysliä)
1/4 dl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
7 kpl paloiteltuja kuivattuja aprikooseja
1/2 dl rusinoita
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata rasva kattilassa. Sekoita kaurahiutaleet, murot/myslit, ruokokidesokeri, kaneli, aprikoosit, rusinat, vaalea siirappi ja sulatettu voi keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe ja sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperille (n. 20x20 cm) ja paista 180 asteessa n. 18-25 minuuttia. Vahdi uunia, etteivät myslin reunat pala! Otettuasi myslin pois uunista, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi tai murusta.

2. MYSLI
65 g voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita (puhtaita gluteenittomia)
4 dl vaaleita riisimuroja
1/4 dl ruokokidesokeria
1 1/2 tl kanelia
1/2 dl rusinoita
1/2 dl paloiteltuja hasselpähkinöitä
1 kuorittu, paloiteltu banaani
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta

Valmista muuten samalla tavalla kuin 1. myslikin, mutta lisää joukkoon pähkinät ja sekoita banaani joukkoon niin, että se muusaantuu. Huomioi se, etteivät nämä säily banaanin vuoksi yhtä kauan kuin 1.mysli. Myslit säilyvät n. 3-10 päivää.

                                 1.MYSLIn valmistusta

                                2. MYSLI menossa uuniin

                                2. MYSLI valmiina

Ensimmäinen kuva on valmiista 1. MYSLIstä!!:D

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Klassiset mantelipalat


No niin, näiden leipomisesta onkin jo aikaa. Tein niitä jo ennen kesää löytäessäni tämän ihanan ohjeen Annette Wolterin kirjasta Kakkuja ja torttuja. Ohje ei ollut alkuperältään gluteeniton, mutta ainahan sen sellaiseksi saa muokattua, joten ei muuta kuin leipomaan! Nämä olivat älyttömän herkullisia ja sopivat mielestäni tavallisen herkuttelun lisäksi myös hienostuneempaan nautintoon, esim. hääjuhliin. Enkä yhtään ihmettele, että näitä kutsutaan klassisiksi mantelipaloiksi! Tässä ohje:

Taikina:
1 pala hiivaa - 75 g sokeria
n. 1/4 l kädenlämpöistä maitoa
500 g gluteenitonta jauhoseosta - 50 g pehmeää voita

Mantelimuruseos:
100 g sulatettua voita
200 g mantelilastuja
150 g sokeria - 3 rkl maitoa

Hyytelö:
4 liivatelehteä
1/2 l maitoa - 75 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
50 g maizenaa - 1 muna

1. Hiiva ja pieni määrä sokeria ja maitoa sekoitetaan ja annetaan kohota 15 minuuttia.
2. Jauhot, loput maidosta, voi ja loput sokerista alustetaan taikinanalkuun. Annetaan kohota 30 minuuttia.
3. Voi, mantelit, sokeri ja maito sekoitetaan keskenään.
4. Taikina kaulitaan ja nostetaan voidellulle pellille. Mantelimassa levitetään taikinalle, jonka annetaan kohota vielä 15 minuuttia.
5. Uuni kuumennetaan 200 asteeseen ja taikinaa kypsennetään siellä 30 minuuttia.
6. Liivate pehmitetään (laita kylmään veteen n. 10 minuutiksi ja purista kuivaksi). Muista aineista paitsi munasta valmistetaan kiisseli. (Kiisselin valmistus: Laita maito, sokerit ja maizena kattilaan, levy päälle, sekoita koko ajan, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa. Sulatettu liivate ja keltuainen sekoitetaan kiisseliin, valkuainen vatkataan kovaksi vaahdoksi ja käännetään kiisseliin.)
7. Taikinalevy jaetaan neljään osaan, jotka halkaistaan kahtia. Hyytelö levitetään alaosalle ja peitetään toisella levyllä. Päällimmäiseksi levitetään mantelimassa. Kukin levy jaetaan vielä neljään osaan.




Näiden tekeminen oli melkoisen aikaavievää ja haastavaa, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan:D

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Domino-keksit


Katsoin yhtenä iltana perheeni kanssa Blues Brothers -elokuvan mukavasti kotisohvalta ja onnistuneen elokuvaillan takaamiseksi täytyy tietenkin olla jotain herkkunaposteltavaa:D Nämä dominot eivät täytä sotkemattomuuden vaatimusta, sillä hieman sulaessaan suklaakuorrute tarttuu sormiin, mutta se ei näiden syöntiä estänyt. Edes sohvalta käsin!;) Nappasin ohjeen Kinuskissalta, mutta tein siitä gluteenittoman version ja jätin alkuperäisen koristelu/kuorrute osan pois ja sulatin keksien päälle koristeeksi vain tummaa leivontasuklaata ja laitoin jokaisen päälle vielä pienen hopeisen nomparellikuulan. Ja dominoilta maistuivat! Tässä ohje:

Pikkuleipätaikina:
125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl Gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
sulatettua tummaa leivontasuklaata
hopeisia nomparellikuulia (n. 30 kpl)

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ainakin tunnin.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
5. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna sen jäähtyä.
6. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
7. Levitä täytettä keksin päälle n. keksinpaksuinen kerros. Laita päälle toinen pikkuleipä ja purista varovasti yhteen.
8. Sulata suklaa, levitä tasaisesti keksien päälle ja lisää nomparellit. Säilytä jääkaapissa!





Nam! Pitää tehdä pian uudestaan, koska ne olivat niin maukkaita!!:D



perjantai 22. kesäkuuta 2012

Gluteenittomia juustoteeleipiä


Ja ettei elämä käy liian makoisaksi, on välillä tehtävä jotain sokerittomampaa ja hieman terveellisempää:) Löysin Feetun-blogista ohjeen ihaniin juustoteeleipiin ja yhdesta annoksesta taikinaa näitä tuli pellillinen. Mikä voisikaan olla mukavampaa kuin leikata vielä lämmin ja tuoksuva leipä pieniin neliöihin ja tarjota vaikka iltapalaksi koko perheelle? Ei monikaan asia, joten tässä ohje:

1 1/2 dl kaurahiutaleita (muista tarkistaa niiden puhtaus eli, että ne sopivat keliaakikolle)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1/2 dl sulatettua voita
2 dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita kunnolla.
2. Jaa taikina neljään osaan pellille ja painele jauhotetuin käsin leiväksi. Pistele haarukalla reikiä leipään.
3. Paista 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.

                                 Matkalla uuniin....

                                 Menossa leikattavaksi....

                                 Ja rouskis!

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tumma-ja valkosuklaakakku


Muutama viikko sitten perheeni juhli synttäreitä, kun pikkusisko täytti 10 vuotta ja ihana koiramme 7 vuotta. Aika kuluu....vastahan bordercolliemme oli pentu:) No näitä tapahtumia tietysti juhlittiin mitä herkullisimpien leivonnaisten kera, joista tämä kakku oli yksi niistä. Tämä on taas gluteeniton, kuten kaikki muutkin blogini leivokset, joissa ei erikseen mainita niiden gluteenittomuutta, joten pääsin itsekin maistelemaan leipomustani. Maista sinäkin, tässä on ohje (otettu kirjasta Maittavat suklaaherkut):

4 munaa
100 g hienoasokeria
100 g jauhoja
Tumma suklaakreemi:
3 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata pieninä paloina
Valkosuklaakuorrute: (kannattaa tehdä kaksinkertaisena)
75 g valkosuklaata
15 g voita
1 rkl maitoa
50 g tomusokeria
päälle suklaalastuja tai-raastetta

1. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 20 cm) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Vaahdota munia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 minuuttia tai niin kauan, kunnes nokareellinen vaahtoa pysyy hetkisen nostettaessa pinnalla.
2. Siivilöi jauhot ja hämmennä varovasti metallilusikalla tai-lastalla vaahdon sekaan. Siirrä taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 35-40 minuuttia tai, kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna sen jäähtyä 5 minuuttia, ota vuoasta ja siirrä kakkuritilälle. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kahteen kerrokseen.
3.Suklaakreemi: Laita kerma kasariin ja kiehauta koko ajan hämmentäen. Lisää suklaa ja sekoita hyvin, kunnes se sulaa täysin. Nosta kasari liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa välillä puulusikalla, kunnes seos sakenee.
4. Sivele suklaakreemi toiselle kakkupohjalle ja aseta toinen ensimmäisen päälle.
5. Kuorrute: Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon maito ja tomusokeri. Vatkaa seosta käsin tai sähkövatkaimella niin kauan, että se on jäähtynyt. Levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille. Koristele suklaalastuilla tai-raasteella ja anna kovettua.


                                Kakkupohja valmiina!


                               Ja siinä vielä nopeimmille palat jäljellä!:)

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Dobostorttu


No nyt on juhlallista herkkua tiedossa!:D Löysin mielenkiintoisen ohjeen Maittavat suklaaherkut -kirjasta enkä voinut olla kokeilematta sitä. Tämän leipominen ei sujunut ihan ongelmitta, sillä päällä oleva vedestä ja sokerista tehty siirappi paloi hiukan pohjaan, kun en tajunnut ottaa sitä aikaisemmin pois liedeltä, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Suklaatäyte kakun sisällä oli USKOMATTOMAN hyvää, vaikka itse sanonkin;) Vielä yksi asia, mikä tuotti päänvaivaa ennen kuin ensimmäinenkään maistiainen oli ehtinyt suuhun, oli kakun päällä olevan siirapin kovuus. Kuten kuvasta näette, minun piti tehdä valmiit viipalemallit, mutta ne kannattaa EHDOTTOMASTI tehdä ENNEN KUIN siirappi on kovettunut, nimimerkillä: taas liian myöhässä;) Mutta tosiaan, leipomistanne helpottaakseni, tässä on ohje:

3 munaa
100 g hienoasokeria
5 tippaa vaniljauutetta
100 g jauhoja
Täyte:
175 g tummaa suklaata
175 g voita
2 rkl maitoa
350 g tomusokeria
Karamellikastike:
100 g sokeria
4 rkl vettä

1. Piirrä leivinpaperille 3 ympyrää (aika isoja saavat olla tai sitten voit piirtää 4 pienempää, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli, mutta itse tein 3, koska halusin isomman kakun). Aseta ne uunipellille.
2. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 minuuttia tai, kunnes nokarellinen vaahtoa pysyy nostettaessa pinnalla. Hämmennä varoen sekaan vaniljauutetta. Siivilöi jauhot ja hämmennä sekaan metallilusikalla tai-lastalla.
3. Jaa taikina leivinpaperiympyröille (oli niitä sitten 3 tai 4) ja levitä se ympyröiden reunoihin asti. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia tai, kunnes pohjien pinta on kullankeltainen. Anna jäähtyä ritilöillä.
4. Täyte: Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa voi, maito ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaa.
5. Karamellikastike: Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri liukenee. Jatka keittämistä, kunnes siirappi on kullankeltaista, nosta liedeltä ja kaada yhden kakkupohjan päälle. Levitä reunoihin asti ja anna jäähtyä hieman. Merkitse kevyesti voidellulla veitsellä kakkupalojen leikkauskohdat.
6. Irrota leivinpaperi ja siisti reunat. Kokoa kerrokset päällekkäin levittäen väliin täytettä. Aseta karamellikastikkeella peitetty kerros päällimmäiseksi. Siirra tarjoiluastialle ja levitä täytettä kakun sivuille. (Pursota pintaan koristeruusukkeita).




Ja tosiaan, minä tein nämä gluteenittomista jauhoista, mutta voit käyttää myös vehnäjauhoja, jos keliaakikkoa ei ole tulossa käymään!